carina randeris - pendlerlisten - illustreret liste med lydbøger, podcast og albums

Pendlerlisten

For nylig udregnede jeg, hvor mange timer om ugen, jeg bruger på at pendle fra mit hjem i Odense til DR-byen i København, hvor jeg arbejder. Resultatet var lidt af et chok – cirka 20 timer om ugen! Hvilket giver en sammenlagt arbejdsuge på ca. 60 timer.
Jeg er smadderglad for – og super stolt af mit n­­ye arbejde, men jeg må ærligt også indrømme at pendlerlivet er hårdere end først antaget, og ikke noget jeg vil anbefale børn og sarte sjæle – i hvert fald ikke på længere sigt.

Togturene

Morgenturene er ofte meget hyggelige. Her er der en konsensus blandt passagerne om, at der er brug for ro til at vågne op og blive klar til dagens strabadser. Oftest bruger jeg morgenturene til at sidde med min termokande med hjemmebrygget kaffe og spise min morgenmad, imens landskabet suser forbi udenfor de dugvåde ruder.
Det er derimod eftermiddagsturene, der kan trække tænder ud. Efter en otte timers arbejdsdag, hvor man er glad, men godt brugt og gerne vil hjem, så kan familievognen godt være lidt udfordrende. I forrige uge tog jeg mig en skraver på vej hjem i toget og vågnede ved, at der var noget der kildede i mit hår. Da jeg slog øjnene op, havde en lille pige på sædet bag mig placeret sin kanin på hovedet af mig. Ak ja, der sker virkelig mange mærkværdige ting i toget?

Hvad er status?

Heldigvis skal jeg kun pendle frem til 1. december, hvor min kæreste og jeg flytter til København. Imens jeg venter, prøver jeg at få det bedste ud af tiden og tilværelsen. Personligt er jeg vild med at være produktiv, bevæge mig og have mange kreative projekter i gang. Det er derfor udfordrende for mig at sidde stille og ikke være beskæftiget fysisk. Jeg har prøvet at lege med blyanter og vandfarver i toget, men det bliver altså noget værre makværk og griseri, når togvognen rokker. Jeg oplever et enormt stort afsavn ved ikke at have de samme muligheder for at male og udfolde mig på samme måde, som jeg plejer. Det er en stor del af min personlighed, mit velbefindende og min egen selvforståelse, så derfor glæder jeg mig simpelthen så utrolig meget til at komme til at kunne brede mig og boltre mig igen, når tid engang er.

Lyd-universer

Indtil da, så bruger jeg tiden på at få stillet min nysgerrighed indenfor andre områder og emner. Jeg lytter derfor til opsigtvækkende mange lydbøger, podcasts og albums for tiden. Alle disse inputs er virkelig givende og inspirerende. Imens jeg synker ind i parallelle lyd-universer, så skriver jeg nye idéer ned til ting jeg gerne vil lave, udforske eller lære, når muligheden og tiden melder sig igen.
På billedet ovenfor har jeg samlet nogle af mine nuværende favoritter. Der var ikke plads til dem alle sammen, men her får du et udsnit. Listen udvikles og forøges hele tiden, så måske der kommer flere af slagsen i løbet af de næste par måneder? Hvem ved?

Mit formål med listen er at dele den glæde, begejstring eller indsigt, som jeg selv har fået af at lytte til disse forskellige former for frembringelser. Har jeg glemt en god lydbog eller podcast, så skriv dem endelig til mig! Jeg er på evig jagt efter at få stimuleret min nysgerrighed og mit videbegær.

Vil du dele med verden?

Carina Randeris

Tak fordi du læser med! Dette er hvad jeg kalder et “indfald” – illustreret læsning omkring dét at være et kreativt menneske. Skulle du få lyst, er der mange flere indfald her på siden, som du kan hygge dig med.

Få besked om nye indfald

facebook2
instagram2
pinterest2

Flere indfald som dette