Vågn langsomt op

I denne mørke vintertid finder jeg det exceptionelt svært at komme op om morgenen. Egentlig vil jeg gerne tidligt op og have noget ud af dagen, men samtidig vil min pseudo-sovende krop ikke rigtig erkende, at uret har ringet, da dette betyder, at jeg skal forlade den varme dyne og dermed mit fredelige og trygge ”helle”. Jeg forestiller mig, at det er ret alment ikke at kunne stå op, når det er kulsort og koldt udenfor, så det er der jo som sådan ikke noget nyt i, så hvorfor i alverden skriver jeg så om emnet?

Jo, det skal jeg sige dig. Problematikken opstår, når jeg har fået losset mit sløve korpus ud af sengen, tændt elkedlen til dagens første kop kaffe og dernæst vil sætte noget musik på for at holde mig vågen. Hvis du er ligesom mig, så kan du ikke rigtig overskue at træffe en masse beslutninger om morgenen, så derfor er det utrolig svært at skulle vælge en cd eller en plade fra hylden, da det måske ikke lige er alle numrene på albummet, man lige føler sig i humør til.

Stille morgen playlisten:

Derfor er playlister super smarte – så skal du ikke forholde dig til alt for meget. På Spotify findes der et hav af morgenplaylister, men min erfaring med dem er, at de slet ikke passer til mine morgenbehov. De er oftest i højt tempo og generelt alt for energiske til en helt almindelig mandag morgen. Hvis jeg har otte timers arbejde i vente og skal op klokken lidt i seks, så har jeg ikke lyst til at høre ”I’m walking on sunshine”! Det passer slet ikke til min sindstilstand på det pågældende tidspunkt. Faktisk fandt jeg det utrolig svært at finde en playliste som passede til de langsomme og sløve morgener, så derfor besluttede jeg mig for at lave en selv. Tanken med playlisten er, at den starter helt langsomt og afdæmpet og så bygger den stille og roligt op til noget mere energisk, men det sker alt sammen i et roligt tempo, så kroppen får lov til at få en god start på dagen. Jeg har brugt utrolig lang tid på at researche, udvælge og organisere musikken i den bedst mulige rækkefølge, så jeg håber I vil tage rigtig godt imod den.

PS: ‘Stille morgen playlisten‘ er også at finde på spotify under min profil og har samme navn som på billedet – du skal være hjerteligt velkommen til at følge den.

Vil du dele med verden?

Carina Randeris

Tak fordi du læser med! Dette er hvad jeg kalder et “indfald” – illustreret læsning omkring dét at være et kreativt menneske. Skulle du få lyst, er der mange flere indfald her på siden, som du kan hygge dig med.

Få besked om nye indfald

facebook2
instagram2
pinterest2

Flere indfald som dette