Hvad er indfald – og hvad går det ud på?

Velkommen til det jeg vil mene, er hjemmesidens perle – nemlig ’Indfald’. Jeg tænkte, at det ville være oplagt, hvis mit første indslag her på siden handlede om, hvad indfald er for en størrelse, og hvorfor det netop har fået dette mærkværdige navn? Dernæst vil jeg også gerne fortælle dig om mine visioner for siden her. Bliv hængende – hent evt. en varm kop kaffe og så går vi ellers i gang!

Idéen til min blog eller online minimagasin (kært barn har mange navne) opstod tilbage i 2017. Efter at en god veninde havde fortalt mig om en zine festival i København, tænkte jeg, at jeg gerne ville prøve at lave et selv. Til dem af jer, som ikke ved hvad et zine er, tænker jeg lige at forklare det kort.

Hvad er et zine – også kaldet small press:

Ordet zine kommer så vidt jeg ved, af det engelske magazine og udtales derfor ”zeen”. Et zine er i modsætning til et magasin en ukommerciel mindre publikation – ofte hjemmelavet, som ikke har til formål at tjene penge. Et zine’s primære formål er derimod at dele en interesse, en lidenskab eller at give alternative miljøer eller minoriteter en stemme. Derudover er det ofte lavet af kunstneren eller forfatteren selv. Sagt med andre ord, så er det en mindre selvlavet produktion, som ikke har kostet ret meget at producere og som ikke har været igennem censur fra et forlag.

Mit eget zine – indfald:

I den periode hvor jeg besluttede mig for at prøve at lave mit eget zine, havde jeg flere tegneopgaver på bestilling hængende over hovedet. Flere af disse opgaver gav mig en kvælende fornemmelse, da de var meget fastlåste, så jeg havde ikke mulighed for at tænke eller tegne frit. Jeg besluttede mig derfor for, at mit zine (som jeg lavede som en overspringshandling i samme periode), måtte rumme alt hvad jeg havde lyst til at lave – der skulle ikke være restriktioner.
Det tog mig lang tid at finde på en passende titel til min lille udgivelse. Uanset hvad jeg kaldte det, så kom det på en eller anden måde til at begrænse indholdet. Eller rettere, man fik en klar forventning til, hvad man skulle til at se og læse – hvilket jeg egentlig ikke kunne lide.
Pludselig en dag, så kom navnet bare til mig, som et lyn fra en klar himmel. ”Indfald” skulle det hedde, for så var der ikke nogen konkrete forventninger til, hvad det skulle kunne eller være. Processen med at lave mit første zine, Indfald, er noget af det sjoveste og bedste jeg nogensinde har lavet, hvis jeg selv skal sige det. Det var simpelthen så fedt at kunne tegne og skrive om lige præcis det, som jeg havde på hjerte. Da det var færdigt, blev det printet og udgivet i 100 eksemplarer. Jeg havde valgt at lave det på A3 papir, som så bagefter blev foldet til otte siders indhold i A6 størrelse. Grunden til jeg nævner størrelsen er, fordi det lige akkurat passer med et klassisk postkort, som du kan finde i standerne på din lokale café. Efterfølgende gik jeg rundt i byen og satte mine små magasiner op i disse standere og delte dem ud til events og udstillinger, så folk bare kunne tage et med gratis.
Det var den fedeste følelse at have lavet noget sjovt og godt indhold på mine egne præmisser, uden at ane, hvem der kom til at se og læse det. Umiddelbart fik jeg kun positive tilbagemeldinger på det, hvilket gav mig blod på tanden til at lave mere af denne slags umiddelbare og ærlige indhold.

Online magasinet slash bloggen Indfald:

Efter jeg havde prøvet at lave et fysisk zine, tænkte jeg, om man mon ikke kunne lave det digitalt? Jeg forestillede mig sådan et virtuelt minimagasin, som skulle kunne fungere som en form for mindre varmestue. Det skulle være et mindre fællesskab, hvor man efter en lang skole- eller arbejdsdag ville kunne sætte sig ind med en god kop te og opleve noget spændende og muligvis læse noget belærende indhold. Derfor gik jeg i gang med at implementere Indfald til min hjemmeside.
Tanken er, at det skal være et æstetisk dejligt sted at være – spækket med flotte illustrationer, fotos, collager osv.
Samtidig skal det være et frirum, hvor jeg kan skrive om de ting, som jeg har på hjerte og det som optager mig. Det er nemlig, når jeg har vide rammer, at jeg arbejder og har det allerbedst!

Til trods for at grundtanken er, at Indfald skal være et frit og kreativt legerum, så har jeg nu alligevel lavet en form for undermenu med seks kategorier foroven, som indikerer hvad et såkaldt indfalds-indslag eventuelt kunne handle om.
Jeg valgte at sætte disse kategorier på, fordi jeg jo ikke kan forvente, at alle besøgende læser lige netop dette indslag. Så ja, det er simpelthen bare for at undgå grundlæggende forvirring her på siden.

Nu er jeg ikke længere begrænset af pladsmanglen på papiret eller af udgifterne ved at trykke et fysisk zine – nu foregår det simpelthen sådan helt digitalt!
Jeg glæder mig helt utrolig meget til at komme i gang med at vise og fortælle jer om alle mulige ting og sager, som rumsterer i min navlepillende bevidsthed og min verden. Samtidig håber jeg på, at jeg kan få en god dialog med nogle af jer læsere, som måske går og er optaget af nogle af de samme emner, tanker eller interesser som mig!

Rigtig god læselyst her på Indfald – jeg håber du kan lide, hvad du ser og læser!

Vil du dele med verden?

Carina Randeris

Tak fordi du læser med! Dette er hvad jeg kalder et “indfald” – illustreret læsning omkring dét at være et kreativt menneske. Skulle du få lyst, er der mange flere indfald her på siden, som du kan hygge dig med.

Få besked om nye indfald

facebook2
instagram2
pinterest2

Flere indfald som dette